kolmapäev, 4. detsember 2013

Uppuja päästmine

Kolmapäeval lõppes meil ujumine kosel ning viimane tund pühendatud uppuja päästmise õppimisele. Treener andis erinevaid näpunäiteid, kuidas vees hättajäänud inimest aidata saab.

Vaata ka ERR videot, kus näete uppuja päästmiseks kasutatavaid erinevaid võtteid. Nõu annab kogenud vetelpäästja Olav Lukin:


Kristjan kirjutab, et tema sai teada seda, et uppujat tuleb päästma hakata temast veidi eemal olles, sest muidu teeb ta sulle viga. Kristjan ütleb ka, et tundmatus kohas ei tohi vette hüpata.

Anna arvab, et kui sõber upub, siis võib talle oksa või käteräti ulatada ning sellega ta kaldale tõmmata.

Rander sai teada erinevaid päästmisviise, kuidas ennnast päästa ning kuidas teisi päästa.

Mihkel arvas, et kui ta näeb uppujat, siis tuleb sellest koheselt täiskasvanut teavitada.

Sille sai teada, et ka vee all ujumise oskus tuleb päästmisel abiks.

Hanna Veronika sai teada, et kui uppujat päästma minna, siis ei tohi uppuja päästjale toetuda (isegi siis, kui päästja on väga hea ujuja), sest nii satub päästja ise ohtu.

Mayro arvas, et kui on tegemist noore uppujaga, siis saab teda ise aidata (tõmmates ta millegagi välja), kui aga vees satub ohtu vanem inimene, siis tuleks sellest teada anda täiskasvanule.

Egor sõnas, et kui püüad uppujat päästa nii et haarad temast kinni, siis ta võib hoopis sind uputama hakata.

Oliver sai teada, et kui ujudes tuleb väsimus peale, siis võib end vee peale selili pöörata ja puhata.

Marilin ja Liis said teada, et kui inimene (ohtu sattunu) hakkab teda uputama, siis tuleb sukelduda ja temast eemale ujuda.

Kirke ja Emily said laias laastus teada, kuidas ennast ja teisi päästa, kui uppumisoht tuleb. Sai ka teada, mida teha siis, kui näeb kaaslast uppumas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar