neljapäev, 14. märts 2013

Emakeelepäev

Täna toimusid koolis erinevad emakeelepäevale pühendatud üritused.

Meie alustasime ettevalmistust juba esmaspäeval, mil tegime kunstiõpetuse tunnis Eestimaa kujutise valgele paberile, kuhu tihedalt-tihedalt sai kirjutatud kas emakeel, eesti keel, 14. märts või Kristjan Jaak Peterson. Parimaid töid said kõik I korruse koridoris imetleda.

Eile said kõik oma kõige-kõige ilusama käekirjaga valgele paberile kirjutada enda valitud luuletuse või teksti (seotud taaskord eesti keele ja meelega).

Täna külastas 1. tunni ajal meie klassi üheksandik Pille. Tema luges F. R. Kretzwaldi muinasjuttu. Muinasjutu lugemise saatel pidid kõik kaasa joonistama ning kuulama tähelepanelikult, millest juttu tuli.

Kolmanda tunni ajal said kõik algklassid kooli saalis nautida näiteringi vahvat etendust. Toredad loomad tuletasid meile kõigile meelde, kui tähtis ikka õppimine on.

Päeva lõpus külastasid meid Garina Toomingas Aruküla kultuuriseltsist, ajalooõpetaja Henri Reeder ning kõigile tuntud ja teatud proua Anne Eenpalu. Aktusel kuulsime imeilusaid laule ning pisikest ajalootundi, mil saime oma mõtteis minevikku minna. Anne Eenpalu rääkis oma vanaisa Kaarel Eenpalust, kes on otseselt Raasiku vallaga seotud. Proua Eenpalu on väga karismaatilune naisterahvas, kes pani end vaatama ja kuulama. Kaarel Eenpalu elulooga saab tutvuda SIIN.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar