teisipäev, 7. mai 2013

Elamusõpe

Täna külastasime Tallinnas ülisuurt ja põnevat Lennusadamat.

Kohale jõudes võttis meid vastu tore giid.  Koos temaga läbisime huvitava programmi "Lugu loos - allveelaeva Lembit lugu Eesti ajaloos". Läbi mängulise tegevuse avati meile, mida tähendab ajalugu ning andi mõista, et meie oleme üks osa sellest. Selgitati riigi ja riigikaitse olemust ning vajadust. Toodi läbi mängu meieni olulisemad seigad allveelaeva Lembit ajaloost ning samal ajal Eestis aset leidnud sündmustest. Arutleti kogetud teemadel.

Nägime allveelaeva "Lembit" nii seest, kui väljast. Tutvusime lähemalt meremiinide ja torpeedodega. Tee peal juhtusid meie ette veel poid, vesilennukid, jahid, Soomaa habajas, Saaremaa võrgupaat, tankid ja veel väga paljud eksponaadid. Õues nägime ning käisime aurik-jäämurdja "Suur Tõll" pardal. Kõik said end erinevatel eksponaatidel proovile panna.
Päeva lõppedes...
• teab nüüd 2. klassi õpilane, mida tähendab ajalugu ning miks on maailmas tekkinud riigid ja mille või kelle eest soovivad riigid end kaitsta;
• teab 2. klassi õpilane nüüd tähtsündmuseid allveelaeva Lembit ajaloost ning Eesti riigi pöördelistest hetkedest 1930ndate lõpus.

Saime kogeda midagi enneolematut ning harivat. Vägev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar