esmaspäev, 27. mai 2013

"Teeme head 2013"

Teeme head"  oli üks vahva sündmus lastele kooliaasta lõpus. Toimus keskkonnateadlikkust ja ohutut keskkonda väärtustav koolitus Viikingite külas.

Neljandat korda toimuv ohutuspäev oli üles ehitatud töötubadena. Selle päevaga tähistati kõik koos ka lähenevat lastekaitsepäeva. Sel aastal osalesid Kose, Kõue, Anija ja Raasiku valla lapsed.

Esinejad töötubades: Päästeamet, PERH erakorralise meditsiini osakond, Maanteeamet, Keskkonnaamet, The Body Shop, meeskond“ Julgelt vastu“,Viikingite Küla ja Tiigrihüppe Sihtasutus.

Töötubades tutvusime päästekeskus ja kiirabi oma varustust ja masinaid, jagati praktilisi teadmisi ja oskusi liiklusõnnetuse korral. Käsitleti ka looduskeskkonnaga seotud teemasid, tehti ristsõna. Toimus säästva keskkonna meisterdamise töötoad keskkonnasõbraliku kosmeetikamüüja The Body Shop ning Keskkonnaameti juhendamisel. Lisaks said lapsed osaleda elektriohutuse töötoas, kus saadi informatsiooni, kuidas vältida elektriga seotud õnnetusi kodus või koolis või kuidas vajadusel tegutseda. Meelelahutuseks toodi kohapeale batuut, kus saime ka meie hüpata. Päev lõppes kontserdiga särtsaka lauljatari Merlyn Uusküla esituses.

Aastal 2013 on ohutuspäeva korraldamisele õla alla pannud Kohaliku Omaalgatuse Programm, Eesti Haigekassa ning Eesti Tervisedenduse Ühing, Kose vald, Raasiku vald, Harmi Põhikool ning Alavere Põhikool.

Kõik lapsed said juua, jäätist, T-särgi, nätsu ja nii mõndagi veel nipet-näpet.

Mõnus päikseline päev värskes õhus!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar